Wie ben ik

Betty1 Mijn naam is Betty Douma. Als registercounsellor ABvC® ondersteun en begeleid ik je bij ongewenste, moeilijke en pijnlijke situaties in je leven. Deze situaties kunnen voor allerlei spanningsklachten zorgen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, problemen met concentreren en met slapen en voor het ervaren van depressieve gevoelens.

Het boeiende in de counselling vind ik dat je kunt leren om na verloop van tijd anders tegen de problemen aan te kijken. Niet alle problemen kunnen namelijk worden opgelost, met andere woorden, de feiten kun je niet altijd veranderen, maar je kunt wel leren er op een andere manier tegen aan te kijken, zodat je er vervolgens op een andere manier mee om kunt gaan.

Bij de Stichting Counselling Nederland heb ik de ik de opleiding tot stresscounsellor doorlopen. Bij de Hogeschool voor de Geesteswetenschappen in Utrecht heb ik de post-hbo-opleiding Verlies- en rouwbegeleiding afgerond. Vervolgens heb ik verschillende specialistische cursussen en trainingen gevolgd waaronder Counselling bij depressie, Gecompliceerde rouw bij de RINO groep en Regenboogtraining bij de Maatschap rouwtherapeuten (voorheen Stichting Achter de Regenboog).